در اولین رویداد ملی جایزه تجارت الکترونیکی، پنج کسب و کار اینترنتی کافه بازار، دیجیکالا، ایسام، هاستایران و زنبیل در ارزیابی صورت گرفته از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و سازمان مدیریت صنعتی موفق شدند تا نماد اعتماد الکترونیکی ۵ ستاره دریافت کنند.
«علی رهبری» رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در این مراسم گفت: «مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در سه حوزه مهم فعالیت میکند یکی از آنها، حوزه «گواهی الکترونیکی» که توسعه زیرساخت، توسعه کاربرد و سیاستگذاری و تنظیممقررات را بر عهده دارد. در راس این سه الویت، ۲۵ پروژه مهم تعریف شده تا ساختار سلسله مراتبی صدور گواهی الکترونیک کشور تکمیل شود و به بلوغ برسد.» رهبری با بیان اینکه اکنون ۱۰۰ هزار کسب و کار دارای اینماد هستند، خاطرنشان کرد: «از سال ۹۰، صدو نماد اعتماد الکترونیکی با اعطای یک ستاره به کسبوکار آغاز شد و با فرآیندهای دیگر ستارههای بعدی به اینماد اضافه شدند. اکنون تعداد زیادی کسب و کار داریم که توانستهاند تا پنج ستاره نیز دریافت کنند.»
بر اساس مدل جدید طراحی شده در نماد اعتماد الکترونیکی، تمامی کسب و کارها در وهله اول یک ستاره دریافت میکنند و برای دریافت ستارههای بیشتر باید در پروسه رتبهبندی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قرار بگیرند. در این مراسم «ایمان ناطقی» ، مسئول رتبهبندی نماد اعتماد الکترونیکی اعلام شد که در بین تمامی ۱۳۵ کسب و کار اینترنتی رتبه بندی شده در سراسر کشور تنها پنج مورد موفق به دریافت ۵ ستاره شدند. ناگفته نماند ۲۵ کسب و کار اینترنتی ۴ ستاره و ۳۴ کسب و کار نیز موفق به دریافت ۳ ستاره شدهاند.
در این رویداد، سایتهای اینترنتی زنبیل، ققنوس و ریها به عنوان کسب و کارهای برتر در حوزه رضایتمندی مشتری کاندید شدند و از میان آنها در نهایت زنبیل موفق به دریافت تندیس زرین این رویداد شد. همچنین در بخش کیفیت سرویس نیز سه کسب و کار دیجیکالا، ایسام و دیجی سرویس کاندید بهترینها شدند که در این میان دیجیکالا به عنوان کسب و کار برتر انتخاب شد. در بخش دیگر جوایز اولین رویداد ملی جایزه تجارت الکترونیکی در حوزه امنیت سرویس نیز کسب و کارهای کافهبازار، دیجیکالا، هاست ایران و شیپور به عنوان کسب و کارهای برتر در این بخش انتخاب شدند که در نهایت کافهبازار برنده این بخش شد.
در این مراسم درباره اجباری شدن اینماد نیز صحبت شد و «حسین سلاح ورزی» عضو اتاق بازرگانی ایران با اعلام این موضوع استدلال مرکز توسعه تجارت الکترونیکی درباره چرایی اجباری شدن اینماد را قابل قبول خواند اما از آنسو تاکید کرد که «باید با بخش خصوصی و شرکتهای پرداختیاری گفتگو و جلساتی انجام شود تا مشکلات و اختلاف نظرات برطرف شود.»
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، با هدف سیاستگذاری و برنامهریزی برای حمایت از توسعه تجارت الکترونیکی در ایران با توجه خاص به تواناییهای بخش خصوصی و برای دستیابی به اهداف موردنظر، بهموجب ماده ۸۶ قانون تجارت الکترونیکی مصوب مجلس شورای اسلامی در وزارت صمت تشکیل شد. این مرکز از تجمیع مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات، مرکز دولتی صدور گواهی الکترونیکی ریشه و کمیته ملی ادیفاکت تشکیل شده است.